Vice-premier Asscher en journalist Van Scherrenburg nemen eerste exemplaren ‘Lek’ in ontvangst op 19 november

Bloedstollende thriller voor 12+ van Jacobine de Brauw maakt politiek toegankelijk voor jongeren.

Op dinsdag 19 november om 12.00uur overhandigt Jacobine de Brauw tijdens een scholierenpersconferentie in Nieuwspoort het eerste exemplaar van haar boek Lek  aan vice-premier Lodewijk Asscher. Om 18.00uur neemt journaliste Wouke van Scherrenburg in Amsterdam-Noord het tweede exemplaar in ontvangst.

Jacobine de Brauw (1975) werkte als parlementair journalist voor BNR Nieuwsradio op het Binnenhof ten tijde van de moord op Pim Fortuyn. Ze deed verslag van de roerigste politieke jaren van deze eeuw en schreef mede op basis van haar ervaringen een intrigerende, leerzame en onthullende thriller die politiek toegankelijk maakt voor jongeren.

‘Lek’ een politieke thriller voor 12+ (Uitgeverij Querido)

Willems vader, een gerenommeerd parlementair journalist in Den Haag, verongelukt terwijl hij op reportage is. Willem gelooft niet dat het een ongeluk is. Samen met zijn beste vriend Max spijbelt hij om in Den Haag op onderzoek uit te gaan. Op het Binnenhof vinden ze bewijs voor Willems vermoeden en  raken tegelijkertijd verstrikt in een levensgevaarlijke politieke intrige. Een ambitieuze fractievoorzitter, een charismatische minister en een machtig grootindustrieel doen er alles aan om te voorkomen dat de waarheid wordt ontdekt. Lukt het Willem en Max om het complot te ontrafelen voordat alle sporen zijn uitgewist?

Eerste reacties van lezers:

Diederik Samsom:

‘Lek is een geweldig boek over alle mooie en minder mooie kanten van politiek: idealen, de wereld beter willen maken, intriges, macht. Het is gelukkig geen waar gebeurd verhaal , maar daarmee wel boeiend en spannend van de eerste tot de laatste bladzijde.’

Frits Wester:

‘Een spannend avontuur dat je inzicht geeft in politiek Den Haag.’

Jack de Vries:

‘Lek is een geweldig spannend boek dat je in één adem uitleest. Met Willem van Dijk beleef je een avontuur aan het Binnenhof dat ook een mooi inkijkje geeft in hoe de politiek en de media werken.

Wouter Bos:

‘Politiek was al spannend voor volwassen. Nu ook voor jongeren.’

Schoolprogramma in Amsterdam-Noord

Voorafgaand aan de persconferentie heeft De Brauw met groep 7 & 8 van basisschool de Weidevogel in Amsterdam-Noord (Ransdorp) een speciaal scholenprogramma georganiseerd. De scholieren, ook aanwezig in Den Haag, volgen meerdere lessen van hoofdrolspelers uit politiek Den Haag. RTL Nieuws journalist Lotte Ragut komt op school vertellen over de rol van de media.  Tweede Kamerleden Mona Keijzer en Ahmed Marcouch vertellen over hun werk in het Parlement en de politiek adviseur van minister Dijsselbloem, Sherlo Esajas licht een tipje van de sluier over de wereld van het lobbyen. Natuurlijk lezen de leerlingen, om helemaal goed voorbereid Lodewijk Asscher aan de tand te kunnen voelen, ook nog eens klassikaal het boek ‘Lek’.

 

Jacobine de Brauw | Lek | jeugdboek | Uitgeverij Querido
ISBN: 978 90 451 1601 3 | € 14,95
www.jacobinedebrauw.nl

Voor toezending (digitaal) manuscript, interviewaanvragen en aanmeldingen voor de (scholieren)persconferentie op 19 november om 12.00uur in Nieuwspoort of presentatie ’s avonds om 18.00 in Het Schoolhuis in Holysloot (Amsterdam Noord) kunt u contact opnemen met Alex Klusman – alexklusman@bkb.nl of 06-55710702