Biografie

Jacobine de Brauw werd in 1975 geboren in Den Haag en groeide op in Australië. Eenmaal terug in Nederland ging ze rechten studeren in Amsterdam. In plaats van in de voetsporen van haar grootvader te treden bij het advocatenkantoor De Brauw & Blackstone koos Jacobine voor een post-doctorale opleiding journalistiek in Groningen. Via het Radio 1–journaal en de redactie van M2 (Mart Smeets en Maartje van Weegen) werd ze politiek verslaggever voor BNR Nieuwsradio aan het Haagse Binnenhof.

HERBEN-VERHAGEN-CRISIS

De jaren dat ze in politiek Den Haag werkte, waren ook meteen de meest roerige jaren van de afgelopen decennia.  De moord op Pim Fortuyn veranderde het politieke landschap voorgoed. Jacobine interviewde alle hoofdrolspelers van die tijd: van Pim Fortuyn in zijn eigen Palazzo di Pietro tot Wim Kok vlak na de moord. Ze deed verslag van de volksopstand op het Plein en was getuige van de opkomst van Jan Peter Balkenende.

In deze tijd kwam De Brauw op het idee een jeugdboek te schrijven over politiek Den Haag. De spannende elementen op het Binnenhof en het spel wat er gespeeld wordt, fascineerde haar. Geheime documenten die achtergelaten werden in een kast voor journalisten. Sluipgangetjes over de zolderverdieping om de pers te ontwijken. Het gebeurde daar in het echt.

Aan de hand van haar ervaringen schreef De Brauw haar eerste jeugdboek ‘Lek.’

Jacobine de Brauw is getrouwd en woont met haar man  en twee zoontjes in Durgerdam.